Zesde dag in Israël
Blijf op de hoogte en volg Fam
22 Oktober 2018 | Israel, Jeruzalem
Bij terugkomst in Jemima kregen we van David nog een rondleiding. Naast de school, de dagopvang en het therapiecentrum, zijn we ook wezen kijken bij een interne wooneenheid. Toch ook weer bijzonder hoe professioneel alles hier opgezet is, in een land waar het meeste chaotisch gebeurd. Ook voor de oudste drie was het indrukwekkend.
Na deze rondleiding kwam het afscheid. Onder leiding van Charlie zijn we Bethlehem uit gereden.
En dan het inchecken in ons nieuwe hotel: weer een nieuwe stad om de weg in te ontdekken. Echter Jeruzalem is wel flink wat groter dan wat we tot nu toe bezocht hebben. Een erg aardige portier die voor ons taxi's regelde naar de olijfberg, want voor ons idee met de bus was de planning toch iets te krap. En na wat zoekwerk vonden we daar onze gids Krina. Deze loodste ons van de olijfberg af, via de tuin van Getsemane, door de Leeuwenpoort via de Via Dolorosa naar de Klaagmuur. Een prachtige maar vermoeiende tocht. En ondertussen legde ze geduldig en eenvoudig voor de jongens uit wat we om ons heen zagen. Een stukje tastbare zondagsschool op de maandag.
Vanaf de klaagmuur zijn we door het Joodse Kwartier en het Armeense kwartier naar de Jaffapoort gelopen, weer terug naar ons hotel.
Tijd om de auto helemaal leeg te halen en de koffers naar boven te brengen. En vervolgens eindelijk een heerlijk broodje Shoarma gegeten!
Om het geheel nog even af te sluiten ging net nadat de mini's sliepen het brandalarm nog af. Beneden aangekomen stonden we gezellig met de andere gasten, maar wat was er nu aan de hand? Niemand kwam, toch maar even bellen. "Storing in het systeem meneer, kan vannacht nog wel een keer gebeuren...".
Nu maar rustig gaan slapen, morgen gaan we zand zeven en de stad van David bezoeken. Genoeg om naar uit te kijken!
23 Oktober 2018 - 05:42
Janny Van Loenen:
Sommige plaatsen blijven hetzelfde. Als je de foto’s ziet. Maar Femke was uitgeklaagd? -
23 Oktober 2018 - 16:33
Eline:
Gaaf om mee te lezen! In gedachten liep ik de hele route met jullie mee, geniet van Jeruzalem!