De eerste dag in Israël
Blijf op de hoogte en volg Fam
17 Oktober 2018 | Palestina, Jericho
Jan Kees, Thijmen: Gisteren zijn we vertrokken uit Zoetermeer. De taxi kwam niet. We waren daardoor bijna te laat bij het vliegtuig. De controles waren veel. Er veel koninklijke militairen. Tot onze verbazing waren er in het vliegtuig schermpjes en muziek. De reis ging daardoor lekker snel. De landing was hobbelig. We waren er te vroeg er was nog geen plaats om aan de slurf te gaan.
We gingen daarna snel onze koffers halen en toen zagen we allemaal mensen met hoge hoeden en lange baarden. Toen we onze koffers hadden moesten we onze auto ophalen maar dat duurde lang. Toen we onze auto vonden was het al donker. We gingen toen zoeken naar ons huisje. Je kan bij ons dorpje niet komen als een militair de poort niet open doet. We zijn toen ook naar het restaurant gegaan. Daarna gingen we slapen.
Anna: Vandaag zijn we opgestaan. toen gingen we achter de iPad. spelletjes doen op de iPad. maar het moest zonder internet zijn. om 8:00 gingen we aan kleden. we gingen als we klaar waren naar buiten. we waren gister heel laat thuis. we zagen niet waar we beland waren. tot vandaag we gingen naar buiten en we zagen. heel veel zand om ons heen. we zaten in de woestijn. we gingen naar Ein gedi wandelen. we waren er. de plaats van David. we gingen wandelen naar de eerste water. bij de waterval kwamen we een hele grote klas tegen.
eerst 2 toen kwam de hele klas er achter aan in het water als het niet mag. we gingen verder wandelen naar de tweede waterval. toen we naar boven liepen. was het drukte van belang we kwamen bijna niet boven we gingen verder naar de volgende waterval. we waren er.
en we gingen verder naar de laatste waterval dat was niet heel lang
we waren er wat mooi is het daar zeg.en we gingen terug maar Anna en jan kees moesten naar de wc. Na dat we bij de wc waren geweest kregen we een ijsje jam jam lekker.
Martijn, Beatrix, Jozias en Femke: De kop is eraf. We hebben een auto (Outlander, alles past erin!), we hebben onderdak en ook weer internet. De heenreis is goed gegaan. Jozias vond het wel wat lang zitten. Hij heeft niet geslapen en dat was te merken op het laatst. De verrassing van de omgeving waar we in terecht gekomen zijn was vanmorgen groot. Een woestijn zo lijkt het van boven. We zitten 15 min van de Dode Zee. De bevolking is enorm aardig en behulpzaam. Het weer is super warm nog. Vandaag 33 graden. Gelukkig hebben in ons huisje in beide vertrekken airco.
17 Oktober 2018 - 15:02
Kees K :
Mooi dat jullie zijn aangekomen.
Gaan jullie nog in de Dode Zee zwemmen?
Gr. Kees -
17 Oktober 2018 - 15:52
Opa En Oma Koole:
Hallo vakantiegangers,
Fijn dat de reis goed is gegaan (na een spannende start) en wat een verrassingen allemaal op de eerste morgen!
Een paar maanden geleden “liepen” de wandelschoenen nog in de Oostenrijkse bergen en nu in het Beloofde Land! Zo te zien aan Femke is het daar erg warm. Leuk om jullie verslag te lezen en d.m.v. de foto’s mee te genieten. Tot morgen!
Groetjes van opa en oma -
17 Oktober 2018 - 16:22
Janny Van Loenen:
Leuk dat ze mannen met hoeden en pijpenkrullen zagen. Maar wat mooi die foto’s, je ziet het weer voor je. Wij waren vandaag in Zeeland.
18 Oktober 2018 - 05:47
Sonja:
Wat leuk om jullie zo te volgen. Heel veel plezier.
Groetjes Sonja -
18 Oktober 2018 - 05:48
Andries En Ankie:
Hallo daar!
Wat leuk dat jullie in Israël zijn!
Heb daar een fijne en interessante tijd met elkaar.
Veel plezier, we zijn nieuwsgierig naar jullie avonturen!
Groeten, Andries en Ankie. -
18 Oktober 2018 - 06:08
Jan En Gerda:
Wij gaan jullie belevenissen ook meelezen. Leuk hoor om jullie zo te kunnen volgen. Mooie foto’s van jullie uitstapje naar de watervallen. Deze reis zal veel indruk maken, vooral op de kinderen. Lieve groet van ons en veilige reis! Jan en Gerda
, -
18 Oktober 2018 - 14:54
Aleid:
Wat een stoere reizigers! Lang, heel lang geleden (in 1969 en in 1979) ben ik er ook geweest. Naar ik heb horen verluiden is er veel veranderd. Vind het leuk jullie te volgen, voor mij dus jeugdherinneringen. -
18 Oktober 2018 - 15:21
Louise:
Leuk om te lezen hoe het met jullie gaat! -
27 Oktober 2018 - 18:55
Jopie Zwarteveld:
Leuk om jullie te volgen. Kreeg het bericht van je moeder door